Η πάνω αριστερή εικόνα του μενού
Το λογότυπο του ΤΕΙ
 
Γενικές Πληροφορίες  |  Περπατώντας στην πόλη


  Η διαγώνιος γραμμή  
Ο κύκλος


Η πόλη της Θεσσαλονίκης


Γνωρίζοντας έστω και στοιχειωδώς την πολυτάραχη ελληνική ιστορία, ο επισκέπτης της πόλης θα μπορούσε να τη «διαβάσει» μ' έναν άλλο τρόπο, παρατηρώντας τα μνημεία, που φυλάσσονται στα μουσεία της, αρχής γενομένης από τα μεγαλύτερα, το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό, αλλά και τα ονόματα των οδών και των πλατειών της.

Την πολυτάραχη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία θα πρέπει επίσης οπωσδήποτε να γνωρίζει ο επισκέπτης για να καταλάβει την πολεοδομική εικόνα της σημερινής μεγαλούπολης. Αυτή η ευρωπαϊκή μεγαλούπολη δέχθηκε μετά το 1922 εβδομήντα χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μικρά Ασία. Οι απόγονοί τους ζουν στις συνοικίες που ίδρυσαν στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας σ' αυτές τα ονόματα των χαμένων πατρίδων τους. Αυτών των προσφύγων, κατά μεγάλο μέρος, έργο είναι η σημερινή πόλη με το επιβλητικό λιμάνι, τη Διεθνή 'Έκθεση, τα δύο πανεπιστήμια, Αριστοτέλειο και Μακεδονίας, καθώς και το ΤΕΙ.

Η πόλη, διάδοχος των μεγάλων αρχαίων κέντρων των Αιγών (σημερινή Βεργίνα), του Δίου και της Πέλλας, που δεν έπαψε από την αρχαιότητα ως σήμερα να είναι η πρώτη πόλη του ελληνικού βορρά, η μητρόπολη της Μακεδονίας.
 

 
.:Θεσσαλονίκη:.


Τι θα μπορούσε, ή καλύτερα, τι θα έπρεπε να δει ο σύγχρονος επισκέπτης της Θεσσαλονίκης; H Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που μπορεί κάποιος να περπατήσει με ευχαρίστηση...


Διαβάστε μία σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας της Θεσσαλονίκης. Επίσης, εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, διαβάστε και μία πιο αναλυτική περιγραφή (μόνο στα Αγγλικά).


Δείτε κάποιες φωτογραφίες από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

.:Μεταφορά - Συγκοινωνία:.


Διαβάστε οδηγίες για το πώς θα έρθετε στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ιδρυμα Θεσσαλονίκης


Ο Οργανισμός αστικών συγκοινωνιών εξυπηρετεί το ΤΕΙ-Θ με τακτικά δρομολόγια

.:Διασκέδαση & Χρήσιμα Τηλέφωνα:.


Δείτε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των κινηματογράφων της Θεσσαλονίκης...


Τηλεφωνα για άμεσες ανάγκες (υγεία, ασφάλεια), καθώς και τηλέφωνα δημόσιων υπηρεσιών.

.:Άλλες Πληροφορίες:.

Κίτρινη Μπάλα[Αλλες περιοχές του Internet που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη ...]